Dutch English

Offshore Windpark Arcadis Ost 1

Project: Windenergie op zee
Opdrachtgever: Parkwind NV
Plaats: Baltic Sea
Jaar: 2020 - 2023

Projectomschrijving:

Arcadis Ost 1 is een offshore windpark dat door Parkwind in het Duitse deel van de Baltische zee wordt ontwikkeld. Het park is op ongeveer 19 km ten noordoosten van eiland Rügen gelegen. Arcadis Ost 1 zal uit 27 Vestas windturbines van elk 9,5 MW gaan bestaan. De turbines zijn in 7 strings onderling verbonden door middel van 33kV submarine kabels. De totale opwekking van de 27 turbines wordt op deze manier verzameld op het high voltage Offshore Station (OSS), waar het wordt getransformeerd naar een spanning van 225kV en aangesloten op het Duitse net van de Duitse transport system operator (TSO) 50 Hertz. Het OSS wordt gezamenlijk met 50 Hertz ontwikkeld en beheerd. Naar verwachting zal het windpark in 2023 operationeel zijn.

Werkzaamheden van Energy Solutions:

Voor dit project levert Energy Solutions in opdracht van Parkwind NV een substantiële bijdrage aan het ontwerp, het specifiëren van de elektrische infrastructuur, de ontwerpverificaties en de begeleiding tijdens de constructie van de elektrische infrastructuur van het windpark. De volgende werkzaamheden worden in samenwerking met Parkwind uitgevoerd:

·         Projectondersteuning gedurende de (pre-)engineering en aanbesteding van de elektrische infrastructuur van windpark en het begeleiden van de interfaces met de windturbineleverancier en met netbeheerder 50Hertz voor de 225kV netaansluiting.

·         Het uitvoeren van diverse berekeningen en simulaties voor de kabels en netaansluiting.

·         Het opstellen van de technische specificaties voor de verschillende contracten voor het leveren en aansluiten van de 33kV submarine kabels en het 33/225kV OSS.

·         Technische ondersteuning bij de aanbesteding van bovengenoemde contracten voor de elektrische infrastructuur.

·         Projectbegeleiding tijdens de constructie van het project.

·         Kwaliteitscontroles en afnamekeuringen voor de Offshore High Voltage Stations (OHVS).

·         Kwaliteitscontroles en afnamekeuringen voor ongeveer 45 kilometer 33kV submarine kabels die de turbines en OSS onderling verbinden.

·         Ondersteuning tijdens testen en inbedrijfstelling van de elektrische infrastructuur.

Interessante websites:

http://parkwind.be/projects/arcadis-ost-1/