Energy Solutions vindt het belangrijk om, naast de dagelijkse werkzaamheden, zich in te zetten voor sociale doelen.

Sport

Energy Solutions is trotse shirtsponsor van de E1 van Handbalvereniging EHC uit Den Haag en Korfbalvereniging IJsselvogels uit Moordrecht. We wensen deze teams een sportief seizoen toe met goede resultaten!

handbal

 

 

 

 

 

 

Ondernemers voor Ondernemers
Het Ondernemers voor Ondernemers netwerk is opgezet met de gedachte: “ondernemers hier helpen ondernemers daar met het starten van een bedrijf”. Door middel van een maandelijkse donatie wordt microfinanciering mogelijk gemaakt voor mensen in ontwikkelingslanden die een eigen onderneming willen opstarten. Met onze donatie steunt Oxfam Novib partnerorganisaties in Afrika en Azië. Klik op deze link voor meer informatie.

Bedrijvenambassadeurs webbanner 234x100 A NW

 

 

 

Zonne energie in Afrika
Door onze specialistische kennis kunnen we niet alleen in de Westerse samenleving een bijdrage leveren aan een duurzame energievoorziening maar ook in Afrika het onderwijs en de gemeenschap voorzien van de basisbehoeften. Om het laatstgenoemde doel te bereiken is er tussen 2013 en 2016 een samenwerking opgezet tussen Energy Solutions en S3C(Solar for sub-Saharan Schools and Communities). S3C is een  social venture met als missie een duurzame invoering van off-grid, kleine solar systemen in rurale regio’s in sub-Sahara Afrikaanse landen. Door de installatie van deze systemen op scholen en klinieken/gezondheidscentra wordt de kwaliteit van het onderwijs en de gezondheidszorg verbeterd en dit bevorderd de economische perspectieven van jongeren op het platte land.

Een aantal projecten zijn uitgevoerd in samenwerking met studenten van de Technische Universiteit Delft. Energy Solutions  heeft de ondersteuning verzorgd  van deze studenten  met het formuleren van stage opdrachten en de  voorbereiding en begeleiding van werkzaamheden in Afrika. Daarnaast heeft Energy Solutions haar kennis en tijd beschikbaar gsteld om bij te dragen aan de organisatie en technische capaciteit van S3C international.In februari 2013 hebben twee studenten met succes hun stage afgerond en een belangrijke bijdrage geleverd voor S3C.

Sutjianto heeft onderzoek gedaan naar smartgrids/minigrids voor PV systemen in rurale gebieden. Daarnaast heeft hij het ontwerp en de installatie verzorgd van PV-systemen op drie scholen in Namanga, Zuid Kenia. Zie ook het rapport en de website van Sutjianto.

Thom Buijs Heeft een soortgelijk onderzoek uitgevoerd in Gondar, Ethiopie. Hij heeft een adviesrapport opgesteld voor implementatie van duurzame energie in een gemeenschap van 1500 huishoudens. Zie ook het rapport en de website van Thom.

In mei 2013 zijn de eerste S3C school projecten uitgevoerd. Deze projecten zijn voor een deel door S3C foundation gefinancierd en voor een deel door lokale partijen. Parallel aan de implementatie van zonne-energie voor deze twee scholen, wordt het S3C business model uitgewerkt. Hierbij worden lokale ondernemers opgeleid tot zelfstandige verkopers van zonne-energie producten. Hiermee wordt werkgelegenheid gecreëerd en de markt bereikt in de meest afgelegen gebieden waar nu nog het kostbare en ongezonde kerosine gebruikt wordt voor verlichting.