Energy Solutions samenwerking met Ampacimon voor het gezamenlijk creëren van innovatieve, dynamische kabel- en lijn monitoring systemen.

 

Energy Solutions breidt zijn activiteiten op het gebied van kabeltemperatuurbewaking (DCR) uit door een partnerschapsverbond te sluiten met Ampacimon, een in België gevestigde leverancier van bovenlijn monitoring (DLR) systemen. Ampacimon heeft een compleet assortiment van hun ‘ADR’-monitoringproducten voor bovengrondse lijnen, terwijl Energy Solutions zich richt op het verbeteren van hun’ CTMS ‘RTTR-monitoringproducten voor ondergrondse landkabels en onderzeese kabels met geïntegreerde optische vezels. Ampacimon is een snel groeiend bedrijf dat wereldwijd actief is in de bovenlijn monitoring business segmenten.

Samen zien we opkomende kansen in zogenaamde ‘hybride’ of ‘gemengde’ transmissie- en distributiesystemen, bestaande uit een combinatie van bovengrondse lijnen en ondergrondse kabels. Samenwerken zal leiden tot één enkele en geoptimaliseerde oplossing voor het monitoren van de activa van verschillende netbeheerders. Het samenbrengen van beide high-end technische oplossingen resulteert in een perfect complementair partnerschap van het monitoren van producten, het creëren van maximale beschikbaarheid en het kennen van de beperkingen van de meest revolutionaire hoogspanningsnetten.